Intakegesprek

Voorafgaand aan de kraamtijd maken we samen een afspraak voor een intakegesprek. In dit gesprek kun je aangeven wat jouw verwachtingen en wensen zijn. Stel gerust alle vragen die je hebt tijdens dit kennismakingsgesprek, de consulente helpt je graag!

Tijdens dit gesprek bespreken we alles wat je als moeder moet weten over de kraamperiode. Het is raadzaam om dit intakegesprek op tijd te plannen, zodat je zeker weet dat je kraamzorg krijgt na de bevalling. Gedurende de intake wordt ook besproken uit hoeveel uur de kraamzorg bestaat.

Samen met de consulente bespreek je de persoonlijke omstandigheden die de kraamverzorgster vooraf moet weten. Jij krijgt precies te horen wat de taken zijn van de kraamverzorgster voor jou kan betekenen. Denk hierbij aan het geven van advies, maar ook aan het doen van huishoudelijke klusjes.

Om de kraamtijd zo vlekkeloos als mogelijk te laten verlopen, bespreekt de consulente ook het geven van borst- en flesvoeding. Met eventuele vragen hierover en over gerelateerde onderwerpen kun je bij haar terecht.